thuis bij de vos

Omgeving

Omgeving

Wandelen en fietsen
Op Terschelling ervaar je het ware eilandgevoel. Waar je ook bent de zee is altijd dichtbij. Vanaf het vakantiehuis wandel je zo naar het wad, de duinen, het strand, het bos of door de polder.  Er staan fietsen voor jullie klaar. Deze lenen zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten door de afwisselende natuur van Terschelling. Neem een picknickmand mee en zoek een mooi plekje in de duinen. Meer uitdaging nodig: ga mountainbiken, trailrunnen of geocachen!

Strand
Terschelling heeft het breedste strand van Nederland, genoeg ruimte dus voor alle zonaanbidders. Het strand vind je op twee kilometer van het vakantiehuis. Terschelling telt vele strandtenten waar je heerlijk kunt genieten met van een biertje of van (lokale)specialiteiten. Ook met flinke wind móet je het strand opzoeken om te vliegeren, blowkarten of kitesurfen. Wadlopen mag natuurlijk niet op de to-do-list ontbreken.

Dieren
Paardrijden doe je op het strand. Met een huifkar over de Boschplaat is genieten voor jong en oud! Bij kinderboerderij ’t Hooivak mag je dieren voeren en verzorgen. Tijdens een ronde over het eiland kun je je verwonderen over de honderden vogels die je ziet en hoort.

Avontuur
Bij Klimbos Klimdaris kun je je helemaal uitleven op een uitdagend parcours. Ga ook eens op pad met de boswachter en ontdek wat je allemaal in de natuur kunt vinden én opeten. Peuters en kleuters die niet zo van wandelen houden? In het Kabouterbos rennen ze voor je uit, op zoek naar kabouters en leuke opdrachten. Of ga ’s avonds laat naar natuurgebied ‘De Boschplaat’ op. Door de minimale lichtvervuiling vind je op de Boschplaat nog echt donkere nachten. Met helder weer en weinig maanlicht zijn de sterren daardoor extreem goed zichtbaar.

Water
Ga je een dagje mee met een vissersschip en zie gegarandeerd zeehonden. Je kunt natuurlijk ook surfen, kiten, kanoën en zeilen. Het hele jaar door kan je zwemmen in het overdekte subtropisch zwemparadijs of zomers in zee en het duinmeertje van Hee.

Feest
Oerol is Terschellings bekendste festival, maar dat is niet het enige feest. Bezoek ook eens het Filmfestival, Rock & Roll Street of de Sint Jans Draverij. Op loopafstand, maar buiten gehoorsafstand, van het vakantiehuis tref je de uitgaansstraat van Terschelling. Culinaire hoogstandjes, gezellige terrasjes en ’s avonds gaat het dak eraf in de uitgaanscafés. Vergeten jullie niet een avondje naar een optreden van Hessel te gaan?

Mindfull
Kom jij naar het jaarlijks yogafestival? Of sluit je gewoon aan bij één van de vele yoga of pilates klasjes op het strand? Bij vakantie hoort boeken lezen. Met jouw nationale bibliotheekpas leen je gewoon boeken bij de bibliotheek op loopafstand van het vakantiehuis. Ben jij gek op boeken, laat je dan gaan bij de Boekenboer met meer dan 20.000 boeken.

Cultuur
Bij het West-End Theater kun je terecht voor film- muziek- en theater voorstellingen. Meer leren over de historie en cultuur van Terschelling? Bezoek het Bunkermuseum of het Wrakkenmuseum. Daarnaast is Terschelling vele dorpjes rijk. Zeker de moeite waard om de charme van de verschillende dorpjes zoals West-Terschelling, Midsland en Oosterend te ontdekken.

We gebruiken technische en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. View more
Oké